“REPENSANT L’AGRICULTURA DE NÀQUERA” PRESENTACIÓ DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER A LA DISMINUCIÓ DE PLAGUICIDES AL TERME MUNICIPAL.

-El procés participatiu per a la revitalització de la agricultura a Nàquera i la disminució de l’ús de plaguicides constitueix la primera part del conveni signat entre l’Ajuntament de Nàquera i la Universitat Politènica de València per tal de reduir l’ús dels productes fitosanitaris al terme municipal. Des de finals d’agost l’equip de la UPV treballa conjuntament en un grup d’agricultors de Nàquera implicats al projecte.

Fins a la data s’han realitzat una sèrie de tallers d'(auto)diagnòstic i d'(auto)formació, així com l’anàlisi de la fauna auxiliar de les parcel•les dels agricultors participants, per tal d’establir i identificar els principals problemes de l’agricultura local, els mecanismes més eficients de reducció de plagues sense fitosanitaris, i poder buscar i proposar solucions conjuntes que atenguen a la situació concreta del terme. La intenció d’aquestos tallers ha sigut, per tant, la d’identificar i definir el punt d partida entre tècnics i agricultors, recolçats estos últims per l’ajuntament.
L’objectiu del procés participatiu és poder treballar conjuntament en la minimització d’aquestos problemes, i en la col•laboració de totes i tots poder elaborar les línies d’acció necessàries per tal d’assolir la reducció dels productes fitosanitaris i un model consensuat de maneig dels recursos, entre els diferents agents territorials. És per això que aquest grup de treball format per agricultors, tècnics de la UPV i l’ajuntament volem convidar-vos el dissabte 25 de gener del 2014 a la sessió de presentació del projecte, que tindrà lloc al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Nàquera a les 12h. Considerem la vostra col•laboració i participació de gran importància, per això vos demanem la màxima assitència possible i també que, en la mesura del possible, ens ajudeu en la difusió de l’encontre.
En aquest procés es pretén posar a dialogar tant el manteniment dels coneixements, innovacions i pràctiques locals, com el manteniment dels ecosistemes i la biodiversitat, sense perdre de vista la viabilitat econòmica del sector principalment implicat (els agricultors). D’aquesta manera s’integren la revalorització i revitalització de l’activitat agrícola, l’economia local i la qualitat ambiental.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *