Soil Mites Seminar. 16th of September.

Os adjuntamos el programa del seminario

10:00 – 10:20 Master thesis of Soil mites diversity (Acari: Mesostigmata) in grapevines of El Poble Nou de Benitatxell, Alicante.

Master student Ivan García Parra.
10:20 – 10:30 Comments on the project presented.
10:30 – 11:00 Coffee break

11:00 – 12:00 Introduction to Gamasida. Applications to biological control programs.
Dr. Cristina Navarro Campos.

12:00 – 12:10 Comments on the project presented.

12:10 – 13:10 Introduction to Oribatida. Species identified in grapevines of El Poble Nou de Benitatxell.
Dr. Anna Senniczack.

13:10 – 13:20 Comments on the topic presented.
13:30 End of the Seminar.

Seminarios Curso de GIP de cultivos Hortícolas (Cátedra Bayer)

Seminarios Curso de GIP de Cultivos Hortícolas (Cátedra Bayer)

Salón de Grados del Edifico 3P de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural (E.T.S.I.A.M.N.) de la UPV

25 de junio 12:00 – Seminario Entomología: Jan Van der Blom. “El control biológico en cultivos en invernadero

25 de junio 15:30 – Seminario Malherbología: Alicia Cirujeda Ranzenberger. “Control de la flora arvense en cultivos hortícolas en el valle del Ebro

27 de junio 11:00 – Seminario Patología: María Isabel Font San Ambrosio / Juan Carlos Gázquez Garrido, “El virus del rizado de la hoja del tomate de Nueva Delhi (ToLCNDV): incidencia en los cultivos hortícolas del sudeste español y eficacia de las mallas anti-insectos como medida de control

ASISTENCIA LIBRE

XVI Congreso Nacional de Arboricultura

XVI Congreso Nacional de Arboricultura

El próximo mes de octubre tendrá lugar el XVI Congreso Nacional de Arboricultura en la ciudad de Valencia, bajo el lema “La contribución del Árbol a la Ciudad Sostenible”.

Para saber mas: www.congresoaea.org

El árbol del Sistema Educativo

En el congreso se hablará del árbol en el sistema educativo

VI Jornadas Ibéricas de Horticultura Ornamental, Feria Valencia del 1 a 3 de Octubre junto Iberflora 2014

VI Jornadas Ibéricas de Horticultura Ornamental, Feria Valencia del 1 a 3 de Octubre junto Iberflora 2014.

VI Jornadas Ibéricas de Horticultura Ornamental,  Feria Valencia del 1 a 3 de Octubre junto Iberflora 2014.

Este evento tiene el objetivo de ser un foro para el intercambio de conocimientos entre personas implicadas en la Horticultura Ornamental, así como servir de vía para la promoción y mejora de competitividad de esta actividad agronómica. Para aumentar la posición competitiva de la Horticultura Ornamental, tanto a nivel local como internacional, es vital implicar a representantes de toda la cadena de valor. Por ello estas Jornadas, que favorecen el encuentro en un mismo foro de investigadores, docentes, técnicos de producción viverística y de suministros, pero también representantes del intercambio comercial, es una gran oportunidad para exponer y discutir públicamente los trabajos de investigación y desarrollo asociados a la horticultura ornamental en el marco de la producción sostenible, permitiendo detectar necesidades y sinergias que conduzcan a la implantación de mejoras a corto plazo.

DEFENSA DE LA TESIS DOCTORAL DE Aleixandre Beltrà Ivars

Dimecres 16 d’abril a les 12 del matí en el saló d’actes de la CPI (cub groc) UPV

 “Biology and management of the invasive mealybug Phenacoccus peruvianus (Hemiptera: Pseudococcidae) in urban landscapes.”

Repensant l’agricultura de Náquera: Sessió d’elaboració del pla d’acció

Repensant l’agricultura de Náquera: Sessió d’elaboració del pla d’acció

PlaAcció

“REPENSANT L’AGRICULTURA DE NÀQUERA” PRESENTACIÓ DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER A LA DISMINUCIÓ DE PLAGUICIDES AL TERME MUNICIPAL.

Nàquera, 7 de gener de 2014.- El procés participatiu per a la revitalització de la agricultura a Nàquera i la disminució de l’ús de plaguicides constitueix la primera part del conveni signat entre l’Ajuntament de Nàquera i la Universitat Politènica de València per tal de reduir l’ús dels productes fitosanitaris al terme municipal. Des de finals d’agost l’equip de la UPV treballa conjuntament en un grup d’agricultors de Nàquera implicats al projecte.

Fins a la data s’han realitzat una sèrie de tallers d'(auto)diagnòstic i d'(auto)formació, així com l’anàlisi de la fauna auxiliar de les parcel•les dels agricultors participants, per tal d’establir i identificar els principals problemes de l’agricultura local, els mecanismes més eficients de reducció de plagues sense fitosanitaris, i poder buscar i proposar solucions conjuntes que atenguen a la situació concreta del terme. La intenció d’aquestos tallers ha sigut, per tant, la d’identificar i definir el punt d partida entre tècnics i agricultors, recolçats estos últims per l’ajuntament.
L’objectiu del procés participatiu és poder treballar conjuntament en la minimització d’aquestos problemes, i en la col•laboració de totes i tots poder elaborar les línies d’acció necessàries per tal d’assolir la reducció dels productes fitosanitaris i un model consensuat de maneig dels recursos, entre els diferents agents territorials. És per això que aquest grup de treball format per agricultors, tècnics de la UPV i l’ajuntament volem convidar-vos el dissabte 25 de gener del 2014 a la sessió de presentació del projecte, que tindrà lloc al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Nàquera a les 12h. Considerem la vostra col•laboració i participació de gran importància, per això vos demanem la màxima assitència possible i també que, en la mesura del possible, ens ajudeu en la difusió de l’encontre.
En aquest procés es pretén posar a dialogar tant el manteniment dels coneixements, innovacions i pràctiques locals, com el manteniment dels ecosistemes i la biodiversitat, sense perdre de vista la viabilitat econòmica del sector principalment implicat (els agricultors). D’aquesta manera s’integren la revalorització i revitalització de l’activitat agrícola, l’economia local i la qualitat ambiental.